HVORFOR ET INTENSIVE SEMINAR?

Fordi vi har mistet kontakten med vores grundlæggende virkelighed. Vi har en fast overbevisning om, at vi ”essentielt” er en person i en krop, der er udstyret med opfattelser og en personlighed. At vi har en psyke bestående af følelser og ar på sjælen, som har skabt vores historie.

Vi føler os fanget, optaget i dybet af denne sikkerhed, der er underlagt vores individualitet. Vores grundlæggende virkelighed reduceres radikalt til disse aspekter af personligheden.

Da alle omkring os er slaver af den samme betingning, sætter vi aldrig spørgsmålstegn ved denne tro. Denne identifikation er så indgroet, at det er den ubestridelige regel.

De fleste af os ønsker frihed. Få af os henleder opmærksomheden på de rigtige fængselstremmer.

Alligevel er det denne identifikation, der er oprindelsen til vores lidelse og vores elendighed.

Men så snart vores essentielle natur erkendes, afsløres den ”bevidste tilstedeværelse”, som er befriet fra denne begrænsning.

Det er fra denne bevidste tilstedeværelse, at vi siger ”jeg”.

Når vi stiller os spørgsmålet ”Hvem er jeg?” og vi som svar forbliver bevidst nærvær, en oplevelse, der hverken er intellektuel eller sanselig:

Det er en levende reaktion, der bringer sin egen sikkerhed.

Intensive Seminar er designet til at støtte os i denne forpligtelse.

I ”Nuets kraft”, skriver Eckhart Tolle:

Identifikationen med dit sind skaber en uigennemsigtig skærm af koncepter, etiketter, billeder, ord, vurderinger og definitioner, der forhindrer ethvert sandt forhold. Denne skærm er placeret mellem dig og dig selv, mellem dig og enhver anden, mellem dig og naturen, mellem dig og det guddommelige. Det er denne skærm af tanker, der skaber illusionen om adskillelse, illusionen om at der er dig og ”en anden”, helt adskilt fra dig. Så glemmer du den væsentlige kendsgerning: bag niveauet af fysiske tilsynekommester og mangfoldigheden af former, er du et med Alt, hvad der er. Når jeg siger, at du glemmer, mener jeg, at du ikke længere kan føle denne tilstand af enhed som en naturlig virkelighed. Du kan måske tro, at det er sandt, men du oplever det ikke længere som sådan. En tro kan helt sikkert trøste dig. Men kun erfaring kan frigøre dig!”

Intensive Seminar er en mulighed for alle, der søger eller stiller spørgsmål, til at opleve en konkret workshop, hvori det læres at omsætte dette til praksis. Det er uafhængigt af enhver ideologi, doktrin eller religion og der gives på seminaret ingen undervisning i den slags.