HISTORIE

Den indiske vismand Ramana Maharshi (1879-1950) opforderede alle til at udøve Self-Inquiry gennem spørgsmålet: “Hvem er jeg?”

Kernen i hans budskab er: “Forfølg skånseløst spørgsmålet “Hvem er jeg?”. Analyser hele deres personlighed. Prøv på at finde ud af, hvor Jeg-Tanken begynder. Fortsæt deres meditationer. Bliv ved at vende blikket indad. En skønne dag vil tankens hjul sagtne farten og en umiddelbar opfattelse vil opstå på mystisk måde. Følg den opfattelse, lad deres tanke standse og den vil til sidst føre dem til målet” (citat fra Bag Indiens Lukkede døre af Paul Brunton).

I slutningen af 60’erne søgte en amerikansk psykoterapeut, Charles Berner, efter en måde at hjælpe mennesker mere effektivt på deres vej mod personlig tilfredshed gennem  at få dem til at opnå kontakt til deres dybeste identitet. Han blev inspireret af forskellige orientalske traditioner, bl.a. Ramana Maharshi og ved at kombinere denne gamle viden med nyere kommunikationsredskaber fra psykoterapien, udviklede han en helt ny struktur/proces: The Enlightenment Intensive.

Jacques de Panafieu blev efter en spontan genfødseloplevelse en karismatisk underviser i Rebirth-Terapi og psykoterapi. Han var med fra begyndelsen til, i lige linie fra Charles Berner, at udvikle processen i Intensive Seminar og endte med at uddanne mange Intensive Lærere heriblandt Jean-Michel Maumin. Udviklingen af Intensive Seminar har stået på i Frankrig siden 70’erne og er videreudviklet i USA igennem de sidste 30 år.