UDFØRELSE AF PROCESSEN

Intensive Seminar er et meditativt retreat, der tilbyder en privilligeret tid til introspektion i trygge omgivelser. Dets nuværende format er 6 dage langt. Det er først og fremmest en original teknik til meditation. Den åbner op for at komme tilbage til stadiet af Enhed, ved at befrie os fra oplevelsen af at være adskilte. Selvom vi uundgåeligt vil støde på de psykologiske elementer i vores personlighed, vil vi ikke prøve at ordne eller lindre dem. Det er derfor ikke en psykoterapeutisk workshop. Det er i det væsentlige et spørgsmål om at engagere sig med beslutsomhed, udholdenhed og ægthed i undersøgelsen af spørgsmålet ”Hvem er jeg?”

***

Kommunikationen med en partner: Dyaden

Originaliteten og styrken i denne proces er baseret på skiftet mellem kontemplation og kommunikation til en partner, der sidder lige overfor. Denne form for ”partnerskab” kaldes en dyade.

I dyaden befinder den ene af partnerne sig i sin tid med kontemplation/kommunikation, mens den anden er i en tid med at lytte. Derefter byttes roller. Ombytning sker præcist hvert 5 minut ved lyden af en gong (klokke). En session varer 40 minutter og der er 12 sessioner i løbet af en dag (hvilket betyder, at udtrykket ”intensiv” er helt berretiget!)

Der er ingen samtale involveret i dyaden, da den lyttende partner forbliver tavs og ikke blander sig på nogen måde. Med sin høje kvalitet af neutral men fuld tilstedeværelse hilses partnerens ord velkommen.

Seminarets struktur er baseret på dette kommunikationsarbejde i dyader. Denne teknik garanterer lytning og total respekt for den anden.

*** 

Klokken (gongen): Hjertet i processen.

I dyaderne berører vi forskellige aspekter af vores personlighed, nogle gange følelsesladet. At være i stand til at give partneren taletiden tilbage i det øjeblik, hvor klokken ringer, er en konkret oplevelse af at give slip.

Den konstante gentagelse af fuldt ud at undersøge, hvad der kommer op og derefter at slippe det igen, er grundstenen i denne teknik. Det aktiverer disidentifikation og fører gradvist til en tilstand af indre befrielse.

Det ledende princip i Intensive Seminar består i fuldt ud at undersøge, hvad der kommer op fra os selv, præcis som det er og at præsentere os selv i vores sandhed, som den ser ud her og nu.

Og så fremstår vores væsen gradvist fra denne identifikationsmatrix, der udgør vores karakter. Så kommer vi tilbage til vores naturlige tilstand. Hvis vi kunne tilskrive det egenskaber, ville disse være: bevidst tilstedeværelse, fred, glæde, Enhed.

For at kunne indsamle diamanter, skal du først droppe de sten, du har i dine hænder.” Osho Rajneesh

***

Foruden dyaderne…

…der indgår også andre former for meditation: gåmeditationer alene og i stilhed i naturen, meditationer baseret på bevægelse og vejrtrækning, såvel som arbejdsmeditationer. Pauser og spisemeditationer opdeler også dagen, såvel som afslapning efter frokost. Intuitiv dans, alenemeditationer, sharing circles og lys/lyd-meditationer. Som en del af integrationen i sidste del af seminaret indgår også breathwork/rebirthing og ild/bål cermoni.

***

Regel om stilhed

Deltagerne inviteres til ikke at have kontakt med omverdenen (familie, arbejde). Mobiltelefoner er derfor slukket og lagt til side inden seminarets start. Et telefonnummer overlades naturligvis til familie på forhånd i tilfælde af en nødsituation.

Udenfor ansigt til ansigt kommunikations sessionerne (dyaderne) forbliver deltagerne i stilhed under hele seminaret. De indgår aldrig i samtale eller fysisk kontakt med andre, hvilket gør det muligt for dem at forblive i tæt intimitet med deres spørgsmål og blive fuldt respekteret i deres egen meditation.

Dette forårsager et privilegeret rum og tid i den forstand, at hver enkelt kommer ansigt til ansigt med sig selv, støttet af de andres tilstedeværelse og energi.

Personalet er fuldstændig tilgængelige og opmærksomme med henblik på at hjælpe deltagerne gennem de vanskeligheder, der stødes på undervejs.